2016. február 27., szombat

PRÉMIUM vad BIO Holdfény fehér tea labda (10db) - Jelenlegi ára: 2 990 Ft

PRÉMIUM kézműves vad BIO Holdfény Fehér (Yue Guang Bai) tea labda rózsabimbóval ízesítve (10db)
Prémium minőségű mini tea labdák (teafákról származó BIO tea)!!!
Ahogy a képeken is látszik, bőven tartalmaz "szőrős" tea rügyeket. Ezek a rügyek adják a lehető legjobb minőségű teát. Ezek a világ legdrágább és legjobb minőségű teái (pl. Bai Hao Yin Zhen, stb... ).
1db labda/golyó kb. 1-1, 5 liter tea elkészítését teszi lehetővé első körben... de ekkor még a tealavelek koránt sem "űrültek ki", újból "leforrázhatók" és megint lesz 1-1, 5 liter teánk.
A Holdfény tea:
Yue Guang Bai szó szerinti fordításban azt jelenti "Hold Fény Fehér". Bár kínai neve tartalmazza a Fehér (Bai) szót, néha minősül Puerh -nek, néha oolong -nak, máskor úgy kezelik, mint egy saját külön kategóriát. A holdfény fehér, a oolong -hoz hasonlóan, egy félig oxidált tea, de a gyárt�! �si folyamat alapvetően eltér a oolong teáétól.
A holdfény teát egy bizonyos fajta, a hosszú levelű assamica teanövényből készítik. A tealeveleket több napra holfényre teszik ki, így fonnyasztják. Mivel a holdfényben hervasztási folyamat sokáig zajlik, ez okoz némi belső oxidációt a tealevelekben.  A nagyobb és több polifenolt tartalmazó levelek a szárítás során sötétebb színűek lesznek, a rügyek pedig fehérek maradnak. Így ezt a teát erősebb, virágosabb íz, és illat jellemzi (nem úgy, mint a fehér teákat). Édes és sűrű, karamellás, barnacukros íz.
A holdfény teát néha formára préselik (mint a Puerh -t), így a gyűjtők gyűjthetik, cserélhetik, könnyebben azonosíthatók lesznek, mint egy sima szálas tea.
A préselt (jelen esetben golyó formára gyúrt/préselt) holdfény tea esetében is, a Puerh -hez hasonlóan, évről évre újabb és újabb ízek törnek felszínre a ! teából (egyre édesebb lesz). Az idő, a természetes, sz! abad levegőn történő lassú fermentálási folyamat (a tea otthon van a polcon) eredményeként, mesterségesen nem előállítható, kivételes minőségű és aromájú teát alkot. Hosszú évek elteltével Ön egy gépileg, mesterségesen utánozhatatlan ízvilágú teával lesz gazdagabb.
Illetve a több évtizedes tapasztalattal rendelkező teafogyasztók egyöntetű véleménye szerint a préselt tea az idő előrehaladtával sokkal intenzívebb ízvilágú lesz, mint ugyanaz a tea szálas, leveles formában (valószínűleg az egymásra sodort/préselt levelek illóolajai kölcsönhatásba lépnek egymással).
Fehér tea és az egészség:
A fehér tea jótékony hatásairól több mint 4700 éve, felfedezése óta vannak írásos feljegyzéseink.
A legújabb kutatások szerint a fehér tea 100 %-kal hatékonyabb és háromszor annyi polifenolt tartalmaz mint a zöld tea. A polifenolok közé tartoznak az antioxidánsok is, melye! k a szervezet védekező rendszerét támogatják, erősítik az immunrendszert.
A létező teák között a fehér teában található a legtöbb antioxidáns. Ezek megkötik a szabad gyököket, amelyek a daganatos sejtek kialakulásáért, az öregedésért és fertőzésekért is felelősek.
Rákmegelőző hatású, flavonoid tartalma megakadályozza a sejtburjánzást
Vérnyomáscsökkentő hatású - összetevői elősegítik a vér optimális áramlását
Koleszterincsökkentő -magas cathecin tartalma szabályozza a koleszterin szintet
Teanin és gamma amino vajsav tartalma csökkenti a magas vérnyomást
Szívbarát - felére csökkenti a szívinfarktus kockázatát
Csonterősítő
Antibakteriális és viricid hatású
E vitaminja és kathecinjei lassítják az öregedést,
Kathecinek és poliszacharidok csökkentik a cukorbetegség kialakulásának esélyét, megelőzik a fogszuvasodást
Koffien tara! lma segíti az emésztést és kiválasztást
Hatékony fogyókúr! a kísérő, ugyanis csökkenti az éhségérzetet.
Nagyon kíméletes a gyomorhoz, mivel kevés a csersav benne.
A vad tea erdőben nő. Sötét, sűrű erdei környezetben. Ennek eredményeként levelek csak a fa legtetején vannak, míg a fa alsó részén alig vannak levelek. Hála a kevesebb levélnek, a levelek ásványi anyag tartalma nagyon magas. A puerh elsődleges ásványianyagforrás. Cink, kálium, foszfor, réz, alumínium és fluor tartalma kitüntetett helyet biztosít neki.  A tealevél az erdőben nagyon lassan növekszik, ezért a sejtek nagyon kis méretűek. Éppen ezért a vad tea íze nagyon vastag, mint az ehető vadon élő növények.  A teákhoz képest kiugróan magas a polifenol és antioxidáns tartalom (42 mg/kg). Ez a legtöbb teában 25mg körül marad. Antioxidáns és polifenol tartalma még a zöld teák között is bajnokká avatja.
Óriási előnye a vadon termő teáknak, hogy környezeti kár! osodástól megkímélt területen nőnek, vegyszereknek, káros anyagoknak nyomát sem találjuk bennük.
Mélyen a hegyekben a helyi lakosok vad teát isznak, mint a hagyományos orvoslás, annak érdekében, hogy fenntartsák jó egészségi állapotukat (mondanom sem kell, hogy nem 60 év az átlagos élettartam).
A talaj ásványi összetétele is nagyban befolyásolja a tea ízét, testességét.
A vörös talaj tényező: A hegyekben a lehullott tea levelek felhalmozódnak a földön. Ezek a száraz levelek egy csomó ásványi anyagot tartalmaznak. Ahogy telik az idő, a mikroorganizmusok felbontják ezeket. Az eső által a lebontott levelek beleolvadnak a talajba. A tea fák ezután felveszik az extra ásványi anyagokat a földből. Ezen oknál fogva (is) a hegyi tea mindig jobb ízű, mint a szántóföldi tea.
A magas hegyi tea: A nagy magasság nem csak a Puerh, hanem mindenféle teának, vagy akár zöldségnek és gy! ümölcsnek jót tesz. A tea fák erősebb napsütést élvezhetnek na! ppal, és hűvösebb hőmérsékletet az éjszaka folyamán. Ilyen szélsőséges időjárási körülmények között a tealevelek több hasznos anyagot képesek előállítani, amit a hűvös éjszaka folyamán jobban megtartanak. Végül, egy nagyon gazdag ízű, erős utóízzel rendelkező tea fejlődik.
Mindig kizárólag szálas teát vegyen!!! Filteres teáért ki se adjon pénzt!!!
A filteres teák filtere a szervezet számára káros mennyiségben tartalmaz fluort (idegméreg).
Jó néhány "márkás" tea növényvédőszer tartalma jóval meghaladja az egészségügyi határokat. A mérgező növényvédő szereket tartalmazó teák sora szinte végtelen, néhány példa: Celestial Seasonings, Tetley, Bigelow, Mighty Leaf, Teavanna, Tazo, Yogi, Davids Tea és még sok más. Tehát, ha valaki azért vásárol "márkás" "bolti" filteres teát, mert az biztosan ellenőrzött és egészséges, az nagyon téved.
Sokban kö! zülük mesterséges aromák is vannak (a színezékről nem is beszélve). A gyártók ügyesen rejtik el a nem kívánatos adalékokat az összetevők listájáról. "TERMÉSZETES AROMA" Ettől senki nem fog gyanút, és a legnagyobb lelki békével szörcsölgeti otthon a természetes eredetű (hódzsír, kármin, stb... ), de nem az egészséget, hanem az eladhatóságot szolgáló, aromákkal teli mérgező teát. Csak azért, mert valamire az van ráírva, hogy természetes, nem jelenti azt, hogy fogyasztása jót tesz szervezetünkkel.
Az általunk kínált minőségi Teák ára semmivel sem magasabb a filteres teákéhoz képest. A minőség pedig ég és föld! Nem számoltuk továbbá a filteres fogyasztásnál felmerülő cukor és citrom árát. A minőségi Teáknál nincs szükség semmilyen ízesítésre, ugyanis a minőségi Tea messzemenően gazdagabb íz- és illatvilággal rendelkezik!
A szálas teákat a növény rügye, fia! tal hajtásai és friss levelei feldolgozásából nyerik. Ezzel szemb! en a filtert a szüret után hátramaradt levelek és ágak gépi visszavágásával és darálásával előállított, porrá őrölt teával - "tea szemét" - töltik meg. Így a filterbe olyan tea kerül, amely ízben, frissességben és hatóanyagaiban is messze elmarad a leveles teák mögött. A valódi tea a növény legjavának kifinomult feldolgozásából származó (teamesterek több évszázados tradíción alapuló tudása), polifenolokban és ásványokban gazdag erőforrás.
A legfinomabb teákat nem árusítják filteres változatban, ezek a különlegességek csak leveles formában kerülnek a világpiacra. A nagy cégeknek pont az az érdekük, hogy évről évre ugyanazt az ízt tudják előállítani, holott ez pl. borban is lehetetlen. Teában is minden évjárat és termőterület más ízt és minőséget ad, amely eltéréseket csak leveles formában érezhetjük és élvezhetjük. A legkülönlegesebb leveles teák íze megdöbbe! ntő és elgondolkodtató, fogyasztásuk életre szóló gasztronómiai élmény.
Próbálja ki, ilyet még nem ivott az biztos! Lepje meg egy-egy kis teával szeretteit, barátait, barátnőit. Biztosan nem ittak még ilyet! Egy igazán ritka kulináris élménnyel gazdagíthatja saját, és/vagy szerettei életét. Az Élet erről szól... minél több dolgot megélni, kipróbálni... adni, boldoggá tenni... és akkor már elmondhatja magáról, nem élt hiába!


Jelenlegi ára: 2 990 Ft
Az aukció vége: 2016-03-19 13:29 . PRÉMIUM vad BIO Holdfény fehér tea labda (10db) - Jelenlegi ára: 2 990 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése