2017. március 24., péntek

Advantix Spot On 4-10 kg 4 ampulla/doboz - Jelenlegi ára: 9 400 Ft

Javallat
Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés négy hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként. A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik kullancsok (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus), és három hétig tartó aktivitással rendelkezik (Dermacentor reticulatus) esetén. A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából. Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok(Phlebotomus papatasi) és igazi szúnyogok esetén (Aedes aegypti) két hétig, ill. (Culex pipiens) négy hétig.
Alkalmazás módja
Bőrön való külsőleges használatra.
Alkalmazási útmutató
Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje át a zárófóliát, majd távolítsa el a zárókupakot. Az álló kutya lapockái közötti területen húzza szét a szőrzetet úgy, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre. Csak egészséges bőrfelületet kezeljen.
Adagolás
Az ajánlott legkisebb adag 10 mg/testtömeg kg (ttkg) imidakloprid és 50 mg/ttkg permetrin. 40 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni. A betelepülő új bolhák által bekövetkező újrafertőződés megakadályozása céljából az együtt élő valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élő egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelő termékkel. A környezetből való újrafertőződés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejlődési alakjaik ellen ható szerrel. A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha a kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az AdvantixŽ spot on kezelést megelőzően, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítő hatékonyságának biztosítása érdekében. Vemhesség és szoptatás ideje alatt is használható.
Ellenjavallat
7 hetesnél fiatalabb és 1, 5 kg-nál kisebb testtömegű kutyakölykökön használni tilos! Nem használható a hatóanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén! Nemkívánatos hatások Ritkán előfordulhat kutyákon fokozott bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegségét és kipirulását előidézve) vagy levertség. A kutyák véletlen szájon át történő mérgezése kevéssé valószínű, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek, például remegés és levertség jelentkezhetnek. A tüneti kezelés állatorvosi felügyelet mellett történjék. A készítménynek nincs ismert ellenszere.
Figyelmeztetés
Ügyeljünk rá, hogy a tubus tartalma ne kerülhessen a kezelendő állat szemébe, szájába. Ügyeljünk a helyes alkalmazásra. Különösen fontos, hogy megakadályozzuk a kezelés helyének nyalogatását, ezzel a készítmény szájon át való felvételét, mind a kezelt állat, mind az azzal együtt tartott állatok által. Macskákat a készítménnyel kezelni tilos!

Jelenlegi ára: 9 400 Ft
Az aukció vége: 2017-04-14 13:02 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése