2020. február 21., péntek

Római kömény /50mag/...NÖV.-048 - Jelenlegi ára: 350 Ft


 
"Cuminum cyminum"
A magok jó csírázóképességűek, ezért kizárólag szabad földbe helyrevetéssel szaporítják. Mintegy 100 napos, igen rövid tenyészideje lehetővé teszi elő-, illetve utónövénykénti termesztését.
Tavasszal a felszínt gereblyézzük el és apró morzsalékos magágyat készítsünk számára. Vetését ne siessük el. Az időjárástól függően, március végétől megkezdhetjük a vetését. 30-40 cm-es távolságra kihúzzuk a sorokat 2-3 cm mélyen. A magokat egyenletesen szórjuk bele, majd nedves földdel takarjuk be és tömörítsük a talajt. A 10-12 nap múlva kikelő növények már szépen mutatják a sorukat. Másodnövényként, nyáron, eső után vessük, szükség esetén ilyenkor egyszer-kétszer meg is öntözhetjük.
A boglárkafélék családjába tartozó, egynyári növény magja adja a fűszert. A magok színe fekete, alakjuk háromszöglétű. Íze kissé csípős, a borsra emlékeztet, enyhén kesernyés utóízű. Az indiai lencse ételek, savanyúságok és csatnik kedvelt fűszere. Indiában és a Közép- Keleten gyakran használják kenyérfélék és péksütemények ízesítésére.
Ez a szerény, de rendkívül erős mag megöli a MRSA antibiotikum rezisztens (meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA)) baktériumot, segíti a cukorbetegek haldokló hasnyálmirigy béta-sejtjeinek regenerációját… mégis túl kevesen tudják, hogy létezik.
A Nigella Sativa növénymagok gyógyító tulajdonságait már évezredek óra ismeri az emberiség, csak a mai “ modern idők fogyasztói társadalma” nem tud róla.
A legkorábbi feljegyzés róla az ókori Egyiptomból származik. Fekete olajat Tutanhamon sírjában is találtak mintegy 3300 évvel ezelőtt. Az arab kultúrában fekete köményként is ismert mag “ az áldás magja. ” Az is érdekes, hogy az iszlám Mohamed próféta azt mondta rá, hogy ez a mag “ gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra. ”
EGY KIS SEGÍTSÉG A KÜTYÜHÖZ! Katt...
 
1 ADAG 50 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
 
 
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
  
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2020-03-13 00:39 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése