2022. október 18., kedd

Wall street bull kép - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

1989. december 15. éjjelén Arturo Di Modica olasz– amerikai művész egy 3, 2 tonnás,  bikát ábrázoló bronzszobrot helyezett a tőzsde épülete elé, az akkor itt álló 18 méteres karácsonyfa alá. Ekkor még be lehetett hajtani a Broad Streetre, így egy járműről sikerült leemelni a 3, 4 méter magas és 4, 9 méter hosszú szobrot a keskeny utcára. Di Modica barátaival, engedély nélkül hajtotta végre az akciót.
Másnap szórólapokon tudatta a New York-iakkal, hogy a bikát az 1987-es tőzsdei fekete hétfő ihlette és az amerikaiak jövőbe vetett hitét fejezi ki. Az önkényes akció után a rendőrség lefoglalta a szobrot, mely azonban tetszett az embereknek, és visszakövetelték.
Később néhány háztömbbel odébb, a Bowling Green Parkban állították fel, ahol jelenleg is áll. A szobor Di Modica tulajdona maradt, aki hivatalosan csak kölcsönadta a városnak munkáját. 1993-ban felajánlotta megvételre, de New York nem fizetett érte.
A bika egyike a legkedveltebb turistacélpontoknak Manhattanban. Nyaranta tömegek veszik körbe azzal a céllal, hogy közös fényképeket készítsenek vele.
Ezt ábrázolja a kép, amelynek méretei :
Paszpartu mérete : 15 x 10 cm (fehér paszpartu)
Kép mérete  8, 3 x 5, 3 cm
Megvásárolható kerettel és keret nélkül ! Az ár keret nélküli !

Jelenlegi ára: 1 000 Ft
Az aukció vége: 2022-10-18 18:13 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése